Nekretnine - izgradnja i trgovina - M&M COMMERCE d.o.o. Zagreb

Više o Sv. Petru


Sv. Petar je malo mjesto rivijere koje je dobilo naziv po crkvi Sv. Petra apostola iz XVIII st. U centru mjesta mogu se vidjeti ostaci srednjovjekovnih gospodarskih zgrada koje su pripadale opatiji na Rogovu. Od značajnijih arheoloških lokaliteta postoje ostaci gradine na lokalitetu Pećina i pećina Buta.

Danas je Sv. Petar mjesto u kojem svoj odmor možete provesti u mirnom i prirodnom okruženju gdje Vas očekuju ljubazni domaćini uz miran odmor u udobnim apartmanima, brojnim kampiralištima, kao i u manjem hotelu "Mare nostrum" koji se nalazi neposredno uz more.

 

INFORMACIJE:

IZLETI I AKTIVNOSTI

NP KORNATI

Kornati Kornati


Nacionalni park Kornati su jedinstvena otočna skupina u Sredozemlju sa 89 otoka i hridi koji se prostiru na površini od 302 km2. Krajolici i panorame su specifične za nautičare i brojne posjetitelje parka. Divlja ljepota kamena, bistro morsko plavetnilo, skrovite uvale, nesvakidašnji kontrasti prirode, a posebno svijet tišine, jedinstven su doživljaj. Morski klifovi, pećine (grote), jame, cijele livade posedonije i morskih cvjetnica, koralji i školjkaši su neprocjenjivo bogatstvo kojim obiluje područje Nacionalnog parka.

NP Kornati udaljeni su 8 NM od Sv. Filip i Jakova te postoji mogućnost svakodnevnih izleta na otoke...

www.kornati.hr

NP KRKA

Skradinski bukKrkaKrka

Nacionalni park Krka obuhvaća 14200 hektara na području Šibenika, Drniša i Knina, a proteže se od utvrde Nečmen i Trošelj podno bučnih slapova Manojlovac, Risnjak i Miljacka preko Roškog slapa visokog 26 m, Visovačkog jezera i Skradinskog buka (46 m), koji je najveća sedrena barijera u Europi, pa do Prokljanskog jezera i potopljenog ušća rijeke u šibenskom zaljevu. Poseban značaj ovom parku daju brojni povijesno kulturni spomenici - franjevački samostan na otoku Visovcu i manastir Krka.

NP Krka nalazi se na udaljenosti od svega 50 km od Sv. Filip i Jakova, do kojeg se može doći osobnim prijevozom ili organiziano...

www.npkrka.hr

NP PAKLENICA

PaklenicaPaklenicaPaklenica


Nacionalni park Paklenica - najljepše i najraznovrsnije prirodne i druge znamenitosti Velebita sjedinjuju se u njemu, čije je područje jedno od najatraktivnijih prirodno - znanstvenih i turističkih odredišta sjevernoistočnog Mediterana. Prošetati stazama parka, vidjeti veličanstvene kanjone, diviti se špilji Manita peć, promatrati alpiniste na stijenama (climbing), kupati se u kristalno čistom moru, uživati u domaćoj hrani, upoznati život i gostoljubive ljude male su stvari za veliki užitak.

U Nacionalni park Paklenica možete otići osobnim prijevozom ili organizirano. Udaljen je 80 km od Sv. Filip i Jakova...

www.paklenica.hr

NP PLITVIČKA JEZERA

Plitvička jezera Plitvice


Najljepši i najpoznatiji hrvatski nacionalni park, dio UNESCO-ve Svjetske Baštine, smješten pokraj glavne ceste koja povezuje Zagreb s Dalmacijom; 16 malih jezera međusobno je povezano vodopadima stvorenim prirodno naslagama sedre, guste šume bukvi i jele, djelomično u vidu prašuma, brojne životinjske vrste (uključujući mrkog medvjeda), za posjetitelje je organiziran prijevoz specijalnim vozilima za razgledavanje i električnim trajektima. Fenomen Plitvičkih jezera čine sedrene barijere. Za njihovo nastajanje potrebno je optimalno poklapanje nekoliko elemenata temperatura, biljni svijet, čistoća okoliša...

NP Plitvice udaljene su 130 km, a možete ih posjetiti organizirano ili osobnim prijevozom.

www.np-plitvicka-jezera.hr

PP VRANSKO JEZERO

Vransko jezero Prirodni fenomen Vransko jezero nalazi se 10 km od Sv. Filip i Jakova, s kopnene strane jadranske ceste i s pravom nosi Park prirode. To je najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, s površinom 30,7 km2 i ustvari je potopljeno kraško polje dugo oko 14 km, široko oko 4 km, a duboko 3,9 metara. Kao prirodni fenomen nudi brojne zanimljivosti, ona je stanište i zaštićen ornitološki rezervat mnogobrojnih i rijetkih vrsta ptica močvarica. U njemu je mala kolonija čaplji danguba, a gotovo cijele godine tu borave mali vranci. Važno je odmorište i hranilište raznih močvarica pri selidbi i zimovanju.

Park prirode možete posjetiti vlastitim prijevozom ili biciklom...

www.vransko-jezero.hr

PP TELAŠČICA

TelašćicaUvala Luka Telašćica na jugoistočnom je dijelu Dugog otoka, udaljena 7 NM od Sv. Filip i Jakova. Duga je oko 10 km, zaštićena od vjetrova s otvorenog mora visokim liticama brda Grpašćak i Muravjak, a sjeveroistočna obala zaštićena je od bure. Okružena je bujnom i raskošnom mediteranskom vegetacijom. Podmorski svijet broji preko 250 biljnih i 300 životinjskih vrsta. Najslikovitiji među kornatskim otocima je otok Katina, a najneobičniji zasigurno Taljurić. U području Parka prirode postoji nekoliko ugostiteljskih objekata u kojima se može uživati u tradicionalnim ribljim i mesnim specijalitetima. Objekti su smješteni na otoku Katina te uvalama mala Proversa, Mir i Magrovica.

www.telascica.hr

GRAD ZADAR

ZadarZadarZadar


Zadar je grad star 3000 godina i stoljećima je bio glavni grad Dalmacije. Zaštitni znak grada je predromanička crkva Sv. Donata iz 9. stoljeća u čijoj se blizini nalaze i najlijepši primjerci romanike u Hrvatskoj: katedrala Sv. Stošije iz 13. stoljeća, crkva Sv. Krševana i zvonik Sv. Marije iz 12. stoljeća. Prirodne ljepote, brojni zaljevi i plaže, kulturno-povijesni spomenici, raznovrsna ugostiteljska ponuda sa probranim domaćim specijalitetima, sve to čini Zadar i njegovu okolicu jednim od najatraktivnijih područja u Hrvatskoj.

U posjet Zadru koji se nalazi 23 km od Sv. Filip i Jakova, možete otići vlastitim prijevozom uz mogućnost poludnevnog ili dnevnog boravka...

www.zadar.hr

GRAD NIN

NinGrgur Ninski


Nin je dugo vremena bio sjedište hrvatskih kraljeva i biskupa, rodno mjesto Hrvatske. Gradić sa svojim spomenicima čini pravi muzej. Najznamenitija je " najmanja katedrala svijeta ", starohrvatska crkvica sv. Križa. Udaljen je 40 km od Sv. Filip i Jakova. Smješten na otočiću, s dva mosta povezan s kopnom.

Poznato je ninsko prirodno kupalište s ljekovitim blatom. Nin je bio naseljen već u antici. U doba rimljana se zvao Aenona. Bio je značajno središte i municipi. Kasnije je postao pokrajinski glavni grad i sjedište hrv. biskupa.

Mogućnost dolaska vlastitim prijevozom na poludnevno razgledavanje...

www.nin.hr

GRAD BIOGRAD

Biograd Biograd n/m smješten je nadomak zadarskoj i splitskoj zračnoj luci, 5 km od Sv. Filip i Jakova, na glavnoj turističkoj cesti. Današnji Biograd životnu snagu crpi iz ljepote grada i atrakcija je okružja koje ga čine primamljivim odredištem za ugodan odmor u prekrasnoj prirodi. Razvijeno turističko odredište sa brojnim hotelima, apartmanima, vilama, retoranima, kafeima i marinama. Iako Biograd u svojoj turističkoj ponui nudi bogat kulturno - zabavni život, more i sunce, i prekrasne plaže pravi su adut ovog bijelog grada. Dugi pašmanski kanal idealno je mjesto za jedrenje i sve aktivnosti na moru, no izvanzemaljski Kornati pravi su raj za izletnike i nautičare. Biograd Vam pruža mogućnost dolaska osobno biciklom ili pješice...

www.biograd.org

GRAD ŠIBENIK

Šibenik Šibenik je glavni grad Županije šibensko-kninske u kojoj živi oko 152 tisuća stanovnika u 12 općina, 194 naselja i 5 gradova. Šibenik ima oko 55 tisuća stanovnika. Grad Šibenik, udaljen 45 km od Sv. Filip i Jakova, kulturno je i prosvjetno, administrativno i privredno središte regije. U gradu se nalaze brojne kulturne institucije - Županijski muzej s odjelima: Arheološkim, Kulturno-povijesnim, Etnografskim, Galerijskim i Prirodoslovnim; Gradska knjižnica, Uprava za zaštitu kulturne i prirodne baštine - Konzervatorski odjel Šibenik, Šibensko kazalište i Međunarodni dječji festival, Galerija Sv. Krševana, Uprava Nacionalnog parka " Krka ". U posjet gradu možete doći vlastitim prijevozom...

www.sibenik.hr

M&M COMMERCE d.o.o. Zagreb
Kanalska 8 Lučko, 10000 Zagreb
MB: 0387118
Tel: 01/6530-032
Fax: 01/6547-862
GMS: 091/20-62-644
 
{{statistika]]