Nekretnine - izgradnja i trgovina - M&M COMMERCE d.o.o. Zagreb

Više o Pakoštanama


Smješteno u samom središtu jadranske obale i jedinstvenom položaju između mora i Vranskog jezera, u okruženju prirodnih ljepota nacionalnih parkova, Pakoštane svojim izgledom i šarmom malog dalmatinskog mjesta mogu biti dobar razlog za vaš dolazak.
Neposredna blizina zadarske i splitske zračne luke, omogućuje brz dolazak na ovo područje. Dobra povezanost s europskom cestovnom mrežom i redovite trajektne linije s Italijom, čine Pakoštane privlačnom destinacijom.

U blagodatima mediteranske prirode i ljepoti pakoštanske rivijere, svatko može pronaći svoj kutak ljetnog raja; djeca u igri na pijesku, odrasli u sjeni borove šume, a zaljubljeni u skrivenim uvalama obližnjih otočića.
Gurmani mogu uživati u domaćim specijalitetima: siru, pršutu, janjetini, a ljubitelji morskih plodova u svježoj ribi, školjkama, škampima i dobrim dalmatinskim vinima.
Osim uživanja u moru i suncu, u Pakoštanu se gostima nudi aktivan odmor kroz bogatu ponudu sportskih i rekreacijskih sadržaja u turističkim naseljima ili organizaciji mjesnih sportskih natjecanja. Posebnu atrakciju čine izleti u obližnje nacionalne parkove i parkove prirode.
Pakoštanske ljetne večeri ispunjene zvukovima glazbe i pjesama, neodoljivim mirisima iz restorana i konoba, omamljenošću dobrim vinima, zadovoljnim licima i osmjesima, ostaju gostu u trajnom sjećanju. Mnogi se od njih vraćaju svake godine.

IZLETI I AKTIVNOSTI

STAZA VRANSKO JEZERO

Vransko jezeroIz grada Biograda (Kumenat) krećemo makadamskim putem prema Pakoštanima (staza 1), od kuda asfaltom kroz naselje nastavljamo prema Parku prirode Vransko jezero (staza 2). Praćenjem smjernica skrećemo na bijeli put, prolazimo crkvicu Sv. Nediljice i dalje se vozimo stazom do iznad Vranskog jezera.
Nastavljajući vožnju dolazimo do Prosike od kuda se uz povećani oprez kratko vozimo jadranskom magistralom, te skretanjem na bijeli put vozimo donjom stranom Vranskog jezera do završetka staze. Staza je duga 38 km.
Staza Vransko jezero može se voziti dužim putem (staza 3) gdje vozeći asfaltom prolazimo sela Vrana - Radašinovci - Banjevci (označen put za vidikovac Kamenjak), te praćenjem smjernica dolazimo na bijeli put i uključujemo se na stazu 2. Staza je duga 43 km.

 

NP KORNATI

Kornati Kornati


Nacionalni park Kornati su jedinstvena otočna skupina u Sredozemlju sa 89 otoka i hridi koji se prostiru na površini od 302 km2. Krajolici i panorame su specifične za nautičare i brojne posjetitelje parka. Divlja ljepota kamena, bistro morsko plavetnilo, skrovite uvale, nesvakidašnji kontrasti prirode, a posebno svijet tišine, jedinstven su doživljaj. Morski klifovi, pećine (grote), jame, cijele livade posedonije i morskih cvjetnica, koralji i školjkaši su neprocjenjivo bogatstvo kojim obiluje područje Nacionalnog parka.

NP Kornati udaljeni su 8 NM od Sv. Filip i Jakova te postoji mogućnost svakodnevnih izleta na otoke...

www.kornati.hr

NP KRKA

Skradinski bukKrkaKrka

Nacionalni park Krka obuhvaća 14200 hektara na području Šibenika, Drniša i Knina, a proteže se od utvrde Nečmen i Trošelj podno bučnih slapova Manojlovac, Risnjak i Miljacka preko Roškog slapa visokog 26 m, Visovačkog jezera i Skradinskog buka (46 m), koji je najveća sedrena barijera u Europi, pa do Prokljanskog jezera i potopljenog ušća rijeke u šibenskom zaljevu. Poseban značaj ovom parku daju brojni povijesno kulturni spomenici - franjevački samostan na otoku Visovcu i manastir Krka.

NP Krka nalazi se na udaljenosti od svega 50 km od Sv. Filip i Jakova, do kojeg se može doći osobnim prijevozom ili organiziano...

www.npkrka.hr

NP PAKLENICA

PaklenicaPaklenicaPaklenica


Nacionalni park Paklenica - najljepše i najraznovrsnije prirodne i druge znamenitosti Velebita sjedinjuju se u njemu, čije je područje jedno od najatraktivnijih prirodno - znanstvenih i turističkih odredišta sjevernoistočnog Mediterana. Prošetati stazama parka, vidjeti veličanstvene kanjone, diviti se špilji Manita peć, promatrati alpiniste na stijenama (climbing), kupati se u kristalno čistom moru, uživati u domaćoj hrani, upoznati život i gostoljubive ljude male su stvari za veliki užitak.

U Nacionalni park Paklenica možete otići osobnim prijevozom ili organizirano. Udaljen je 80 km od Sv. Filip i Jakova...

www.paklenica.hr

NP PLITVIČKA JEZERA

Plitvička jezera Plitvice


Najljepši i najpoznatiji hrvatski nacionalni park, dio UNESCO-ve Svjetske Baštine, smješten pokraj glavne ceste koja povezuje Zagreb s Dalmacijom; 16 malih jezera međusobno je povezano vodopadima stvorenim prirodno naslagama sedre, guste šume bukvi i jele, djelomično u vidu prašuma, brojne životinjske vrste (uključujući mrkog medvjeda), za posjetitelje je organiziran prijevoz specijalnim vozilima za razgledavanje i električnim trajektima. Fenomen Plitvičkih jezera čine sedrene barijere. Za njihovo nastajanje potrebno je optimalno poklapanje nekoliko elemenata temperatura, biljni svijet, čistoća okoliša...

NP Plitvice udaljene su 130 km, a možete ih posjetiti organizirano ili osobnim prijevozom.

www.np-plitvicka-jezera.hr

PP VRANSKO JEZERO

Vransko jezero Prirodni fenomen Vransko jezero nalazi se 10 km od Sv. Filip i Jakova, s kopnene strane jadranske ceste i s pravom nosi Park prirode. To je najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, s površinom 30,7 km2 i ustvari je potopljeno kraško polje dugo oko 14 km, široko oko 4 km, a duboko 3,9 metara. Kao prirodni fenomen nudi brojne zanimljivosti, ona je stanište i zaštićen ornitološki rezervat mnogobrojnih i rijetkih vrsta ptica močvarica. U njemu je mala kolonija čaplji danguba, a gotovo cijele godine tu borave mali vranci. Važno je odmorište i hranilište raznih močvarica pri selidbi i zimovanju.

Park prirode možete posjetiti vlastitim prijevozom ili biciklom...

www.vransko-jezero.hr

PP TELAŠČICA

TelašćicaUvala Luka Telašćica na jugoistočnom je dijelu Dugog otoka, udaljena 7 NM od Sv. Filip i Jakova. Duga je oko 10 km, zaštićena od vjetrova s otvorenog mora visokim liticama brda Grpašćak i Muravjak, a sjeveroistočna obala zaštićena je od bure. Okružena je bujnom i raskošnom mediteranskom vegetacijom. Podmorski svijet broji preko 250 biljnih i 300 životinjskih vrsta. Najslikovitiji među kornatskim otocima je otok Katina, a najneobičniji zasigurno Taljurić. U području Parka prirode postoji nekoliko ugostiteljskih objekata u kojima se može uživati u tradicionalnim ribljim i mesnim specijalitetima. Objekti su smješteni na otoku Katina te uvalama mala Proversa, Mir i Magrovica.

www.telascica.hr

GRAD ZADAR

ZadarZadarZadar


Zadar je grad star 3000 godina i stoljećima je bio glavni grad Dalmacije. Zaštitni znak grada je predromanička crkva Sv. Donata iz 9. stoljeća u čijoj se blizini nalaze i najlijepši primjerci romanike u Hrvatskoj: katedrala Sv. Stošije iz 13. stoljeća, crkva Sv. Krševana i zvonik Sv. Marije iz 12. stoljeća. Prirodne ljepote, brojni zaljevi i plaže, kulturno-povijesni spomenici, raznovrsna ugostiteljska ponuda sa probranim domaćim specijalitetima, sve to čini Zadar i njegovu okolicu jednim od najatraktivnijih područja u Hrvatskoj.

U posjet Zadru koji se nalazi 23 km od Sv. Filip i Jakova, možete otići vlastitim prijevozom uz mogućnost poludnevnog ili dnevnog boravka...

www.zadar.hr

GRAD NIN

NinGrgur Ninski


Nin je dugo vremena bio sjedište hrvatskih kraljeva i biskupa, rodno mjesto Hrvatske. Gradić sa svojim spomenicima čini pravi muzej. Najznamenitija je " najmanja katedrala svijeta ", starohrvatska crkvica sv. Križa. Udaljen je 40 km od Sv. Filip i Jakova. Smješten na otočiću, s dva mosta povezan s kopnom.

Poznato je ninsko prirodno kupalište s ljekovitim blatom. Nin je bio naseljen već u antici. U doba rimljana se zvao Aenona. Bio je značajno središte i municipi. Kasnije je postao pokrajinski glavni grad i sjedište hrv. biskupa.

Mogućnost dolaska vlastitim prijevozom na poludnevno razgledavanje...

www.nin.hr

GRAD BIOGRAD

Biograd Biograd n/m smješten je nadomak zadarskoj i splitskoj zračnoj luci, 5 km od Sv. Filip i Jakova, na glavnoj turističkoj cesti. Današnji Biograd životnu snagu crpi iz ljepote grada i atrakcija je okružja koje ga čine primamljivim odredištem za ugodan odmor u prekrasnoj prirodi. Razvijeno turističko odredište sa brojnim hotelima, apartmanima, vilama, retoranima, kafeima i marinama. Iako Biograd u svojoj turističkoj ponui nudi bogat kulturno - zabavni život, more i sunce, i prekrasne plaže pravi su adut ovog bijelog grada. Dugi pašmanski kanal idealno je mjesto za jedrenje i sve aktivnosti na moru, no izvanzemaljski Kornati pravi su raj za izletnike i nautičare. Biograd Vam pruža mogućnost dolaska osobno biciklom ili pješice...

www.biograd.org

GRAD ŠIBENIK

Šibenik Šibenik je glavni grad Županije šibensko-kninske u kojoj živi oko 152 tisuća stanovnika u 12 općina, 194 naselja i 5 gradova. Šibenik ima oko 55 tisuća stanovnika. Grad Šibenik, udaljen 45 km od Sv. Filip i Jakova, kulturno je i prosvjetno, administrativno i privredno središte regije. U gradu se nalaze brojne kulturne institucije - Županijski muzej s odjelima: Arheološkim, Kulturno-povijesnim, Etnografskim, Galerijskim i Prirodoslovnim; Gradska knjižnica, Uprava za zaštitu kulturne i prirodne baštine - Konzervatorski odjel Šibenik, Šibensko kazalište i Međunarodni dječji festival, Galerija Sv. Krševana, Uprava Nacionalnog parka " Krka ". U posjet gradu možete doći vlastitim prijevozom...

www.sibenik.hr

M&M COMMERCE d.o.o. Zagreb
Kanalska 8 Lučko, 10000 Zagreb
MB: 0387118
Tel: 01/6530-032
Fax: 01/6547-862
GMS: 091/20-62-644
 
{{statistika]]